Tiada perkara seperti sebutan ganjaran atau bonus membawa kilauan kepada mata pelanggan dan melangkau ke langkahnya. Oleh itu, bonus poker tetap adalah pepatah lobak merah untuk membangkitkan minat untuk versi dalam talian sukan ini. Memandangkan kebanyakan, jika tidak semua, terlalu biasa dengan cara perjudian berfungsi, rakan sejawatannya dalam talian menimbulkan keraguan tertentu. Apatah lagi dengan awalan seperti itu, persepsi orang ramai boleh dipujuk untuk mengaitkan kemungkinan besar kemungkinan yang diletakkan terhadap pemain agen togel resmi.

Untuk meluruskan perkara, nama faedah tambahan ini dinamakan berdasarkan jumlah rata yang diberikan kepada pemain apabila menyertai permainan. Secara umumnya, pemain dikehendaki meletakkan sejumlah deposit untuk menyertai jadual pemain. Sebagai tanda penghargaan atas penyertaan, rumah tersebut menawarkan ganjaran dalam bentuk kewangan. Sama seperti Monopoli, ganjaran ini membawa nilai tunai tetapi bukan tunai itu sendiri. Untuk benar-benar menikmati ganjaran ini memerlukan pemenuhan senarai terma dan syarat untuk pelepasan bonus. Benarlah kata orang tua-tua, tidak ada yang namanya makan percuma.

Dalam kes bonus poker tetap, pemain diberikan amaun tetap bersamaan tunai tanpa mengira jumlah deposit. Ini berfungsi untuk faedah pemain yang terikat dalam jabatan tunai. Seseorang juga mungkin lebih suka untuk menguji air dan berpisah dengan sesedikit mungkin sehingga yakin untuk berenang dan tidak tenggelam. Bergantung pada polisi rumah, jumlah minimum deposit mungkin bermula dari sifar tanpa had kepada apa yang pemain sanggup masukkan. Ganjaran rata kemudiannya dilampirkan pada deposit ini dan tertakluk kepada pelbagai syarat untuk pelepasan bonus. Keseronokan bonus ini selalunya tidak serta-merta untuk melindungi kepentingan rumah. Jika tidak, pertubuhan ini memerlukan semakan radikal terhadap rancangan perniagaan.